Enjoytennis

Voor leuke en leerzame tennislessen en -events gedurende het hele jaar.

De trainers van EnjoytennisHieronder vind je meer info per trainer (indien beschikbaar):


Marijke Hermans 


Mijn naam is Marijke Hermans. Ik ben 42 jaar, getrouwd met Ramon en heb 3 kinderen: Joep, Teun en Roos. Ik ben al 35 jaar lid van IJTC Groenvliet. Sinds 2014 heb ik mijn trainers-diploma. Vorig jaar kreeg ik de kans om les te geven bij ‘mijn’ club, daar ben ik erg blij mee! Tennis is een leuke, uitdagende sport die je tot op late leeftijd kan blijven beoefenen. Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring over te dragen op anderen maar het is nog leuker om te zien dat iemand met plezier op de baan staat en steeds beter wordt. Er valt veel te leren binnen het tennis en ik leer zelf nog iedere dag!

Op dit moment speel ik competitie op zaterdag, in een mixteam. Aankomend voorjaar spelen we Eredivisie. Hiervoor heb ik jaren op zondag gespeeld, ook in een mixteam, waarvan meer dan 22 jaar met Vivian van der Steen.

IJTC Groenvliet is een gezellige en actieve vereniging voor alle doelgroepen met een prachtig (nieuw) park. Ik hoop hier nog jaren actief te mogen zijn.

Graag tot ziens op de baan!

Vivian van der Steen


Mijn naam is Vivian van der Steen. Ik ben nu bijna 30 jaar lid van IJTC Groenvliet en heb een actief tennisverleden. Zo heb ik jarenlang competitief tennis gespeeld in de vorm van toernooien en competitie. Vele jaren heb ik samen met Marijke Hermans in een mix team op zondag getennist. Twee jaar geleden hebben we de overstap gemaakt naar de zaterdag mix. En nog altijd speel ik met heel veel plezier competitie. Dit jaar gaan we zelfs in de Eredivisie tennissen!

In 2014 heb ik mijn trainersdiploma behaald. Tijdens de opleiding was er veel aandacht voor allerlei verschillende doelgroepen. Iedere doelgroep heeft weer een andere aanpak. Op IJTC Groenvliet krijg ik dan ook de kans om met alle doelgroepen te werken en zo mijn kennis up to date te houden.

Ik vind het dan ook erg leuk om mijn tenniservaring en opgedane kennis tijdens de opleiding over te brengen op anderen.

Graag tot ziens op IJTC Groenvliet!


Nieuwe trainer


Meer info volgt zo snel mogelijk ...

Maurits van der Velpen


Mijn naam is Maurits van der Velpen (25 jaar) en ben woonachtig in Utrecht. Ik ben in bezit van de tennislicentie A en B en heb talloze workshops gevolgd om up to date te blijven met de tennissport. 6 jaar geleden kon ik via het Sport en Bewegen mijn A licentie halen, dat is gelukt en sindsdien ben ik veel op te tennisbaan te vinden. In 2019 heb ik mijn B licentie hieraan toegevoegd, met de reden om inhoudelijk de trainingen beter te kunnen verzorgen. Zelf ben ik speelsterkte 3 en speel op de zaterdag overgangsklasse heren competitie. Met veel enthousiasme sta ik op de baan, en hiermee wil ik het niveau van oud en jong verhogen. Respect op en naast de baan staan hoog op mijn normen en waarden lijst.

Verder hoop ik op een goede samenwerking met de club en tot op de baan!

Gerard Smit


Geeft les op donderdag. Meer info volgt ...