Enjoytennis

Voor leuke en leerzame tennislessen en -events gedurende het hele jaar.

De trainers van EnjoytennisHieronder vind je meer info per trainer (indien beschikbaar):


Marijke Hermans 


Mijn naam is Marijke Hermans. Ik ben 42 jaar, getrouwd met Ramon en heb 3 kinderen: Joep, Teun en Roos. Ik ben al 35 jaar lid van IJTC Groenvliet. Sinds 2014 heb ik mijn trainers-diploma. Vorig jaar kreeg ik de kans om les te geven bij ‘mijn’ club, daar ben ik erg blij mee! Tennis is een leuke, uitdagende sport die je tot op late leeftijd kan blijven beoefenen. Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring over te dragen op anderen maar het is nog leuker om te zien dat iemand met plezier op de baan staat en steeds beter wordt. Er valt veel te leren binnen het tennis en ik leer zelf nog iedere dag!

Op dit moment speel ik competitie op zaterdag, in een mixteam. Aankomend voorjaar spelen we Eredivisie. Hiervoor heb ik jaren op zondag gespeeld, ook in een mixteam, waarvan meer dan 22 jaar met Vivian van der Steen.

IJTC Groenvliet is een gezellige en actieve vereniging voor alle doelgroepen met een prachtig (nieuw) park. Ik hoop hier nog jaren actief te mogen zijn.

Graag tot ziens op de baan!

Vivian van der Steen


Mijn naam is Vivian van der Steen. Ik ben nu bijna 30 jaar lid van IJTC Groenvliet en heb een actief tennisverleden. Zo heb ik jarenlang competitief tennis gespeeld in de vorm van toernooien en competitie. Vele jaren heb ik samen met Marijke Hermans in een mix team op zondag getennist. Twee jaar geleden hebben we de overstap gemaakt naar de zaterdag mix. En nog altijd speel ik met heel veel plezier competitie. Dit jaar gaan we zelfs in de Eredivisie tennissen!

In 2014 heb ik mijn trainersdiploma behaald. Tijdens de opleiding was er veel aandacht voor allerlei verschillende doelgroepen. Iedere doelgroep heeft weer een andere aanpak. Op IJTC Groenvliet krijg ik dan ook de kans om met alle doelgroepen te werken en zo mijn kennis up to date te houden.

Ik vind het dan ook erg leuk om mijn tenniservaring en opgedane kennis tijdens de opleiding over te brengen op anderen.

Graag tot ziens op IJTC Groenvliet!


Sem Middelhoven


Hallo, ik ben Sem Middelhoven, 21 jaar en woonachtig in Rhenen.
Ik ben inmiddels 5 jaar actief in het trainersvak middels stage en lesuren op de baan en ben in bezit van een A en B licentie. Zelf speel ik DSS niveau 3. Na mijn toptennis avontuur als jeugdige speler tot leeftijd 12, was mijn tweede droom (naast het worden van proftennisser) het worden van tennisleraar. Die droom is inmiddels gerealiseerd! Na alle ervaringen die ik opgedaan heb de afgelopen jaren ben ik steeds enthousiaster geworden om zowel jong als oud naar een hoger plan te tillen! Op gebied van tenniskids heb ik me op verschillende gebieden ontwikkelt, verschillende cursussen en het CIOS hebben mij hierbij ondersteund. De klik met kinderen is voor mij iets wat hoog op mijn lijstje staat en helpt enorm bij de ontwikkeling op tennis gebied.

Ik hoop op een prettige samenwerking tussen speler, trainer en club en laten we er een feestje van maken!

Eric Hendriks


Mijn naam is Eric Hendriks. Ik ben 29 jaar en woonachtig in Nieuwegein. Vanaf kinds af aan ben ik al bezig met sporten. Ik heb altijd getennist en gevoetbald en beide sporten beoefen ik nog steeds. Tennis is wel de nummer één sport. Inmiddels  ben ik speelsterkte 3. 
Binnen de opleiding sport en bewegen heb ik in 2013 mijn licentie tennistrainer behaald. Bij LTV Gouwenes en TV Oudegein heb ik de afgelopen vier jaar met veel plezier als hoofdtrainer gewerkt. 
Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging bij IJTC Groenvliet. De tennislessen voor de jeugd op de woensdag en vrijdag ga ik verzorgen. Ik ben super enthousiast om les te geven op deze mooie en actieve vereniging. 
Naast het werk als tennistrainer ben ik ook werkzaam op een sport BSO. Het is mijn doel om de kinderen te enthousiasmeren en ontwikkelingen door middel van beweging. 

Tot snel op de vereniging!

Gerard Smit


Geeft les op donderdag. Meer info volgt ...